Τοποθεσία

Τοποθεσία

“Η Λήμνος είναι ένας ανερχόμενος δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα, με χρυσαφένιες παραλίες. Στη Λήμνο μπορείτε να φτάσετε ακτοπλοικά είτε αεροπορικά. Με αεροπλάνο υπάρχει σύνδεση με Αθήνα και Θεσσσαλονίκη, ενώ ακτοπλοικά με Λαύριο (Αθήνα) και Καβάλα. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε απόσταση 17 χλμ από το αεροδρόμιο Ήφαιστος της Λήμνου και 9 χλμ από το λιμάνι της Μύρινας, στην βραβευμένη με μπλε σημαία παραλία του Αη Γιάννη στον Κάσπακα, όπου υπάρχουν ταβερνάκια και οργανωμένη παραλία. Το παραδοσιακό χωριό του Κάσπακα παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική αισθητική, με τα πέτρινα κτίσματα, τα παραδοσιακά καλντερίμια και τη μεγάλη πλατεία.”

Γνωρίστε τις παραλίες

Παραλία Αη Γιάννη Κάσπακας
Ακόμη και μια ολόκληρη εβδομάδα στη Λήμνο, δεν είναι αρκετή για να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τις παραλίες της! Το νησί του Ηφαίστου, προσφέρει τόσα πολλά όμορφα μέρη για να κολυμπήσετε, να ξεκουραστείτε και να κάνετε ηλιοθεραπεία, που μάλλον ούτε οι ίδιοι οι ντόπιοι δεν τα έχουν επισκεφθεί, ενώ μερικές από αυτές έχουν βραβευτεί με μπλε σημαία, όπως και η παραλία του Αη Γιάννη!

Τοπικές Γεύσεις

Η Λήμνος είναι ίσως το πιο εύφορο νησί του Βορείου Αιγαίου. Έχει μια πολύ σημαντική γεωργική παραγωγή και συνεπώς μεγάλη ποικιλία από τοπικά προϊόντα καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το νησί είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τη μεγάλη ποικιλία τυριών που παράγει όπως το Καλαθάκι Λήμνου, το Μελίχλωρο και το Κασκαβάλι. Οι περισσότερες από αυτές τις ποικιλίες, δεν παράγονται μαζικά και πωλούνται σε τοπικά καταστήματα. Ωστόσο, ένα πιάτο με διαφορετικές ποικιλίες τυριού, είναι αδιανόητο να σερβιριστεί μόνο του. Ένα ποτήρι τοπικού κρασιού ή τσίπουρο πρέπει να το συνοδεύουν. Τα κρασιά της Λήμνου όπως το Μοσχάτο Αλεξανδρείας και το Λημνιό, είναι εξαιρετικής ποιότητας που την οφείλουν στο ηφαιστειογενές έδαφος της Λήμνου.

limnos gastronomy

Δραστηριότητες στη Λήμνο

windsurf στη Λήμνο
Η Λήμνος είναι ένα μεγάλο νησί για να εξερευνήσετε και να κάνετε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Είτε είστε μόνοι σας, είτε ζευγάρι είτε ολόκληρη οικογένεια, έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη λίστα δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε στο νησί, άλλες πιο απλές και άλλες με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που ανεβάζουν την αδρεναλίνη! Παραλίες όπως το Κέρος προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες που θέλουν να δαμάσουν τα κύματα από όλο τον κόσμο. Όμως και για τους λάτρεις των καταδύσεων το με τη μεγάλη ακτογραμμή, προσφέρει άπειρα σημεία για εξερεύνηση.